3. října 2012

Péče o vlasy s LUSH - New a American Cream v akci

Zdravím všechny čtenáře respektive čtenářky tohoto blogu! :)

Hned v úvodu se chci omluvit za delší prodlevu, co tu nepřibyl žádný nový článek. Na prvním místě je pro mě momentálně škola, tak se ji snažím věnovat, co jen to jde a navíc jsem teď nějaká nemocná, proto nebyla chuť ani čas věnovat se blogu, tak jak bych si představovala. Tudíž vážně obdivuji bloggerky, které dokáží skloubit blog s prací či školou a ještě se věnovat svým koníčkům, doufám, že v budoucnu se mi to taky podaří! ;) Ale dost bylo řečí a omluv a můžu se vrhnout na nový článek, tentokrát věnovaný péči o vlasy! :)

Jak už jsem se zmiňovala v předchozích článcích, jsem teď velký fanoušek všelijaké přírodní kosmetiky (hlavně, co se péče o vlasy týče), šamponů bez silikonu apod... Proto jsem taky neodolala všem kladným recenzím na péči o vlasy od značky Lush. V článku o mém balíčku z Lush, jsem taky psala o mojí momentální zamilovanosti a posedlosti touhle kosmetikou, takže už předem upozorňuji, že tenhle článek bude plný superlativ. :D Momentálně bude řeč o šampuku New a legendárním kondicionéru American Cream.

Lush - šampuk New a kondicionér American Cream
A začneme hezky tím, co se používá první což je...ŠAMPUK! :)

První bych chtěla napsat něco o tom, co to vlastně ten šampuk je. Název vznikl se spojení šampon a puk, je to vlastně šampon v tuhé formě. Stačí jim párkrát přejet po mokrých vlasech a vytvoří bohatou pěnu. Měl by vydržet asi jako 3 obyčejné šampony o objemu 250ml - což ještě musím ověřit časem. :) Lush vyrábí i šampuky 2v1, které tedy obsahují šampon i kondicionér, ale protože nemám ráda ani obyčejné šampony 2v1, byla moje volba jasná a šampukům 2v1, jsem se vyhla obloukem. Tenhle zázračný puk musíme udržovat v suchu, jinak se nám rozpustí a nezbyde nám nic jiného než oči pro pláč... v Lush se dají koupit i speciální plechovky, ale stejně dobře mi posloužila i prázdná plastová krabiček z čistících špejlí do uší. :)



New

Pikantní povzbuzující šampuk pro nadměrně padající vlasy
Tento krásně zbarvený šampuk obsahuje silici z pimentovníku (našeho známého Nového koření) která stimuluje vlasovou pokožku, silice hřebíčku a skořice, které vlijí nový život do vlasových míšků a kopřivu pro zdravé a pevné vlasy. Používejte zejména pokud vám vlasy padají z důvodu stresu nebo z hormonálních příčin, a nebo i když vám nadměrně nepadají a chcete jim dopřát kus pořádného pročištění a energie.
(www.lushcz.cz)
A má volba padla právě na tento šampuk s názvem New! Jak už jste si mohli přečíst, je vhodný pro vlasy, které nadměrně padají. Je napěchovaný všelijakými bylinkami od rozmarýnu až po kopřivu. Jediné, co mi na jeho složení opravdu vadí je Sodium Lauryl Sulfate...uvítala bych kdyby obsahoval nějaké jiné a jemnější odmašťovadlo. Mně osobně SLS nevadí, ale citlivějším lidem způsobuje škrábání pokožky hlavy a další nepříjemnosti. Ale na druhou stranu tam asi být musí, protože je to právě ta složka, která způsobuje tak úžasnou pěnivost šampuků obecně.A jeho velké plus je, že neobsahuje silikony. A upozornění pro lidi s barvenou hlavou - rychle vymývá barvu z vlasů...
Jako první mě upoutala ta jeho silná vůně - hodně kořeněná skořicovo-bylinková vůně. Vůbec mi to nevonělo, ale teď už jsem si zvykla a vůni můžu momentálně označit dokonce za příjemnou. Nicméně z vlasů ji necítím. Před prvním použitím jsem byla dost skeptická k tomu, jak může taková podivná věcička vůbec fungovat jako šampon...a po namočení vlasů a přejetí pár tahy šampukem nastalo překvapení - tahle věc opravdu funguje jako obyčejný šampon! :) Testuji ho už asi třetím týdnem a zatím nemůžu říct, že by mi vlasy nějak vysušoval nebo mě z něj škrábala pokožka hlavy. Zatím mi vůbec neubývá...asi bude něco pravdy na tom, že opravdu dlouho vydrží. Jeho cena je 230Kč/55g a když si to přepočítám, kolik by mě stály 3 lahvičky šamponu, tak je to i ekonomické řešení.  A jestli jsem zaznamenala méně vypadaných vlasů? Zatím jsem žádnou výraznou změnu nezaznamenala. Vlasy jsou po něm opravdu pořádně umyté a odmaštěné. Znáte ten pocit, když vám vlasy po umytí jakoby "dřou" mezi prsty? Tak ano, to je podle mě ten pocit dokonalého odmaštění! :) Určitě nedoporučuji pro ty, kdo mají delší vlasy, aby šampuk používaly samotný bez kondicionéru. Podle mě by to určitě rozčesat nešlo a byl by to vážně boj! Po použití New použivám momentálně kondicionér American Cream.



American Cream

Extra silný a výživný vanilkový koktejl
Inspiraci pro kondicionér American Cream jsme čerpali z amerických mléčných barů padesátých let. V těchto zářivých neóny nasvícených kavárnách plných červené kůže a chromu se scházela mládež a popíjela krémové ovocné koktejly s hustou našlehanou pěnou. Než tehdejší holky vyrazily na rande, našňořily se do blůzek, sukýnek a bílých ponožek. Aby měly vlasy měkké a k pohlazení, používaly na ně něco podobně krémového a voňavého jako kondicionér American Cream. Žádný nápadník neodolá sexy vůni medu, vanilky, jahod a pomerančů. Pokud se vám vlasy trochu rozcuchají, s tímto kondicionérem půjdou snadno znovu učesat do hladka.
(www.lushcz.cz)
Kondicionér American Cream patří k Lush bestsellerům. Při tomto zjištění jsem si řekla, že to asi nemůže být jen tak a něco na tom musí být, tak jsem se rozhodla ho taky vyzkoušet. Jako první mě určitě upoutal ten název, miluju všechno, co je americké nebo má s Amerikou alespoň něco málo společného! :D A jak už to tak u Lush bývá...ten popisek mě ke koupi nahlodal ještě víc - kondicionér s vůní medu, vanilky, jahod a pomerančů..no co víc si přát! Musím říct, že jsem od tohodle "amerického" kondicionéru nečekala žádné velké zázraky, šlo mi hlavně o tu vůni. Ale právě tu vůni bych označila jako za takový malý kámen úrazu...při prvním přičichnutí mi to vůbec nevonělo libě. Čekala jsem něco, co mi bude víc připopínat klasickou známou sladkou vůni vanilky a místo toho jsem doma měla něco, co vonělo silně a staromódně vanilkovo-bylinkově, takové vůně vážně moc nemusím. Ale když už jsem za něj dala ty peníze - cena 185Kč/100ml, tak ho určitě nevyhodím oknem. Dala jsem mu šanci a kondicionér jsem použila po umytí s New... je méně hutnější než kondicionéry na které jsem zvyklá. Na vlasech jsem ho témeř nezpozorovala, tak jsem se docela obávala toho, jestli bude mít vůbec nějaký účinek. V momentě, kdy jsem ho začala smývat z vlasů jsem byla mile překvapena - vlasy působily jemně, jako u obyčejného kondiše. Po umytí jdou vlasy snadno rozčesat. Největší překvapení ovšem přišlo, když mi vlasy začaly schnout...tak jemné vlasy jsem zatím z žádného kondicionéru neměla! Mé nadšení v ten moment vygradovalo a bylo mi jedno jestli mi voní nebo ne. Jenže pak nastal další zlom...po noci, kterou jsem celou dobu nasávala z vlasů tu vůni American Creamu mi tenhle báječný hydratační kondicionér začal vážně vonět! :) Nicméně jsem stále zastáncem názoru, že mi to vanilku moc nepřipomíná. Ale momentálně tu vůni na svých vlasech miluji, cítím ji z vlasů i 2 dny po umytí. Jediné mínus je to, že na delší vlasy je 100ml opravdu málo a dlouho tohle balení nevydrží. :(  Vlasy po použití New v kombinaci s American Creamem nemám vůbec zmaštěné, naopak vydrží mi o den dýl použitelné než normálně. Jsou nadýchané a voňavé. :)Zatím nejbáječnější kondicionér, který jsem, kdy měla!!! ♥

Takže tyhle dva výrobky ještě prohloubily mou slepou zamilovanost v Lush! ♥


8 komentářů:

  1. A vlasy vam sly rozcesat v pohode:-)? To jsem se nikde nedocetla;-). Taky o nem premyslim. Dik:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, šly rozčesat pěkně...v tomhle ohledu jsem nezaznamenala nějaký markantní rozdíl mezi American Creamem a obyčejným kondicionérem. :)

      Vymazat
  2. Hodně jsem o něm přemýšlela, ale nakonec jsem do něj neinvestovala. Nevím proč, nemám nic od Lush, a ikdyž o něm každá blogerka pěje chválu, nemám zatím potřebu to vyzkoušet. Možná dělám chybu :D Každopádně výborná recenze :)

    OdpovědětVymazat
  3. New si přeji k vánocům:) Už se na něho těším musí být fakt skvělý:)

    OdpovědětVymazat
  4. já mám šampuk Godiva a je taky super.. Lush má vždycky něco extra - šampuky, želé na mytí..

    OdpovědětVymazat
  5. To pozadí tvého blogu mě dostalo ;-) Taky mám doma New, bohužel předtím než jsem si ho objednala jsem se nikde nedozvěděla jak moc vymývá barvu z vlasů a tak to pro mě bylo jedno velké zklamání.. teď mě docela láká objednat si Trichomanii - nemáte tu s ní někdo zkušenost?
    http://everybody-love-fashion.blog.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S Trichomanií zatím žádné zkušenosti nemám, ale četla jsem vcelku samé pozitivní recenze, ale já osobně si myslím, že bude barvu taky vymývat dost, i když asi míň než šampuk...Ale co vím, tak Lush má teď v té nové vlasové řadě šampon Blousey, který by údajně barvu vymývat neměl, ale ta CENA...:/

      Vymazat
    2. Trichomania barvu nevymývá vůbec.Nebo spíše hennu, s barvou nemám zkušenosti. Šampuky jsou na tom hůře, ale nejhorší jsou přípravky s citrónem, ten dává henně zabrat. Můžu říct, že Blousey za tu cenu(podle mého) nestojí. Na vlasy jsem jej vypotřebovala hodně, a účinky nejsou zázračné. Což se mojí peněžence líbí:-)

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...